Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia digitaalisia oppimateriaaleja talous- ja työelämätaitojen opiskeluun. Kaikki materiaalimme ovat maksuttomia sekä oppilaitoksille että opiskelijoille. Tulemme mielellämme paikan päälle kertomaan lisää ja auttamaan materiaalien käyttöönotossa!

Ammatillisille oppilaitoksille tarjoamme seuraavia oppimateriaaleja:

 • Yrittäjyyskasvatuksen oppimateriaalit kaikkiin perustutkintoihin
  Digitaaliset yrittäjyyskasvatuksen oppimateriaalit kaikkien ammatillisten perustutkintojen pakolliseen yrittäjyyden osaan sekä kaikkiin perustutkintoihin soveltuvien valinnaisten osien, Yritystoiminnan suunnittelu ja Yrityksessä toimiminen, opintoihin. Materiaalit ovat selkokielisiä. Lue lisää täältä.
 • Aineettomien oikeuksien oppimateriaali 
  Aineettomat oikeudet ovat läsnä tavalla tai toisella kaikessa liiketoiminnassa ja myös jokaisen arjessa. Oppimateriaalissa käsitellään aineettomia oikeuksia erityisesti yrittäjyyden ja  työelämätaitojen näkökulmasta. Lue lisää oppimateriaalista täältä.
 • Bisneskurssit, Claned
  Neljä oppimateriaalikokonaisuutta talous-, työelämä- ja yrittäjyystaitojen opiskeluun: 1. Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen; 2. Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot; 3. Globaalit markkinat; 4. Talous, raha ja yrittäjyys. Oppimateriaalit sijaitsevat Claned-oppimisympäristössä. Lue lisää täältä.Huom! Bisneskurssit tulevat päivittymään lukuvuodeksi 2021-2022. Lue lisää muutoksesta täältä.
  Yllä esiteltynä lukuvuonna 2020-2021 käytössä olevat materiaalit.
 • Bisneskurssit, PDF 
  Ladattavaksi tiedostoiksi paketoidut teemakokonaisuudet talous-, työelämä- ja yrittäjyystaitojen opiskeluun. Sisällöt ja tehtävät ovat muuten täysin samat kuin Claned-oppimisalustalla olevissa oppimateriaaleissamme, mutta niistä on poistettu oppimisalustan toiminnallisuuksiin viittaavat tehtävänannot. PDF-tiedostot mahdollistavat oppimateriaalien käytön koulun omalla oppimisalustalla. Lue lisää täältä.
 • Kiertotalous
  Oppimateriaali, jossa käsitellään teoriaosuuden ja tehtävien avulla kiertotalous syvällisesti ja hahmotetaan sitä käytännössä tutustumalla kiertotalouden liiketoimintamalleihin ja yrityksiin, jotka ovat jo siirtyneet kiertotalouteen. Lisäksi tarjolla on kiertotalousvideoita ja -animaatioita opetuksessa käytettäviksi. Lue lisää kiertotalousmateriaaleista.
 • Tekoäly
  Tulevaisuuteni tekoäly -oppimateriaalissa pureudutaan siihen, mitä tekoäly on sekä miten se vaikuttaa elämään nyt ja tulevaisuudessa. Digitaalisessa oppimateriaalissa tekoälyä käsitellään monipuolisesti eri näkökulmista useiden tehtävätyyppien avulla. Lue lisää Tulevaisuuteni tekoäly -oppimateriaalista.
 • Takeoff – Euroopan suurin nuorten bisnestapahtuma
  Bisneskurssien ja Slushin yhteistyössä järjestämä nuorten bisnestapahtuma tarjoaa nuorille näköalapaikan startup-maailmaan ja tulevaisuuden työelämään. Takeoffissa nuoret pääsevät verkostoitumaan, osallistumaan yritysten järjestämiin työpajoihin sekä vierailemaan itse Slushissa. Lue lisää Takeoffista.

Järjestämme opettajille myös maksuttomia koulutuksia materiaaleihimme liittyen. Katso ajankohdat ja lisätietoja Koulutus-sivultamme!