Taloudellinen tiedotustoimisto TATin toisen asteen hanke Yrityselämän nuoret sukupolvet haluaa tarjota kaikille bisneskursseja hyödyntäville oppilaitoksille Kutsuvat sitä pöhinäksi -kirjastipendin jaettavaksi parhaiten kursseista suoriutuneille opiskelijoille.

Jo miltei 100 lukiota ja ammattioppilaitosta on ottanut TATin digitaaliset bisneskurssit osaksi koulukohtaista kurssitarjontaa. Maksuttomat digitaaliset kurssit keskittyvät kaupalliseen osaamiseen ja tulevaisuuden työelämätaitoihin. Kursseja on yhteensä neljä: Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen, Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot, Globaalit markkinat sekä Talous, raha ja yrittäjyys.

Kirjastipendin saamiseksi riittää, että oppilaitoksessa on ollut yksikin bisneskurssi tarjolla. Bisneskurssien kumppanuuspäällikkö Julia Kiljunen pitää nuorten palkitsemista innokkaasta opiskelusta hyvänä asiana.

– Bisneskurssien laaja suosio on yllättänyt meidät. Tänä vuonna kursseja on opiskellut jo miltei 3000 opiskelijaa. Haluamme palkita liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä kiinnostuneita nuoria kirjalla, joka varmasti herättää nuorten lukuinnon, Kiljunen perustelee.

Kutsuvat sitä pöhinäksi

Kirjaksi on valikoitunut Kutsuvat sitä pöhinäksi – Tositarinoita kasvuyrittäjyydestä (Otava). Kirjan kirjoittajat ja Slushin avainhenkilöt Katariina Helaniemi, Annaleena Kuronen ja Venla Väkeväinen raottavat kirjassaan mystisen startup-pöhinän verhoa: Mitä startup-yritykset ovat? Miten ne toimivat, ja miksi niistä kohistaan?

Kirja on luonteva jatkumo TATin bisneskurssien järjestämälle vuosittaiselle nuorten Slush-tapahtumalle. Jo kolmena vuonna järjestetyssä Slush Youthissa pohjoismaalaiset nuoret pääsevät verkostoitumaan keskenään, työskentelemään eri yritysten tarjoamissa workshopeissa ja osallistumaan itse Slushiin.

– Slush kiinnostaa myös nuoria. Tapahtuma on ollut joka vuosi huikea menestys, ja suunnitelmat tämän vuoden tapahtumalle on aloitettu, Kiljunen kertoo.

Kirjastipendin lisäksi tarjolla myös Bisnesguru-stipendi

Kirjastipendit tullaan postittamaan toukokuun aikana kaikkiin niihin bisneskursseja käyttäviin oppilaitoksiin, jotka ilmoittavat yhteystietonsa TATiin.

Tämän lisäksi kokeilussa on nyt ensimmäistä kertaa Bisnesguru-stipendi, jonka voi saada, jos opiskelija on suorittanut kaikki neljä bisneskurssia. Bisnesguru-stipendin suurus päätetään aina vuosittain, ja tänä vuonna se on 500 euroa.

Stipendien saajista päättää kurssia vetänyt opettaja.

 

Muokattu 30.5.2018: 

Kirjastipendejä postitettiin jaettavaksi ympäri Suomen. Bisnesguru-stipendejä jaetaan tänä vuonna kolme: Karstulan lukiossa, Valkealan lukiossa sekä Kallaveden lukiossa. Onnea ahkerille Bisnesguruille!