Syksyllä voimaan astuva uusi lukiolaki saa lukiot ja korkeakoulut toimimaan entistä tiiviimmin yhteistyössä, jotta nuorten tutustuminen tieteenaloihin ja siirtyminen jatko-opintoihin olisi aiempaa sujuvampaa. TATin Bisneskurssit ja Helsingin yliopiston Avoin yliopisto aloittavat yhteistyön, jonka myötä lukioiden on mahdollista helposti tarjota opiskelijoilleen yliopisto-opintoja. Helsingin yliopiston Avoimessa yliopistossa lukiolaisten valittavana on Myynnin johtamisen professori Petri Parvisen Myynnin verkkokurssi (6 op), johon myös Bisneskurssit on tuottanut sisältöjä. Myynnin psykologiaa käsittelevän Myynnin verkkokurssin opiskelu on lukiolaisille maksutonta.

 

Myynnin verkkokurssi käsittelee erityisesti myynnin psykologiaa ja sitä kautta ihmisten kohtaamista. Parvisen oman materiaalin lisäksi kurssi sisältää TATin Bisneskurssien tuottamia haastetehtäviä. Myynnin verkkokurssi on suunniteltu olemaan paikasta riippumaton, eli kurssia voi opiskella missä vain ja millä laitteella tahansa.

Kurssisisällöistä, kurssilla etenemisestä sekä arvioinnista vastaa Helsingin yliopiston professori Petri Parvinen. Hyväksytystä kurssisuoristuksesta saa 6 opintopistettä, jotka rekisteröityvät Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston opintosuoritusrekisteriin. Suoritusten rekisteröinnistä vastaa Helsingin yliopiston Avoin yliopisto. Kurssin voi lukea opinnoiksi myös muissa yliopistoissa, mutta jokainen suoritus pitää anoa erikseen asianomaiselta yliopistolta.

 

Kurssitoteutukset

  • syksy 2019 (ilmoittautuminen aukeaa 26.7., kurssi alkaa 9.9.)
  • kevät 2020 (ilmoitamme tarkemman ajankohdan myöhemmin).

Jokaisella toteutuksella on maksimiosallistujamäärä 200 lukiolaista, ja kiintiö täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Katso tarkemmat ilmoittautumisohjeet alta.

 

Opinto-ohjaaja/opettaja/rehtori, näin opiskelijasi pääsevät mukaan Myynnin verkkokurssille

Kouluilla on tärkeä rooli kurssimahdollisuuden viestimisessä opiskelijoille. Kurssin ei tarvitse olla lukion omalla kurssitarjottimella, jotta opiskelija sen voisi suorittaa.

Opiskelijoita on hyvä muistuttaa jo ennen kurssi-ilmoittautumista, että he opintojakson hyväksytysti suoritettuaan ilmoittavat asiasta omalle opinto-ohjaajalleen tai muulle koulun henkilökunnalle. Koulu huolehtii kurssisuorituksen hyväksymisen lukion opintoihin (jokainen lukio tekee oman linjauksensa lukiossa hyväksyttävien opintopisteiden määrän suhteen).

Opiskelija saa ilmoittautumislinkin kurssille omasta koulustaan:

  1. Opinto-ohjaaja/opettaja pyytää kurssin ilmoittautumislinkin Bisneskurssien Suvi Alatalolta, suvi.alatalo@tat.fi.
  2. Opinto-ohjaaja/opettaja jakaa ilmoittautumislinkin kurssista kiinnostuneille opiskelijoille.
  3. Opiskelija ilmoittautuu kurssille linkin kautta.
  4. Opiskelija saa ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiinsa automaattisen vahvistusviestin. Viesti sisältää linkin kurssin opinto-ohjelmaan. HUOM! Opinto-ohjelmassa on erillinen kohta ”Ilmoittautuminen”, mutta tämä kohta tulee jättää huomiotta, sillä maksuton ilmoittautuminen kurssille on tapahtunut jo TATin lähettämän linkin kautta.
  5. Helsingin yliopiston Avoin yliopisto lähettää opiskelijalle kurssiavaimen, tunnukset ja linkin kurssille kurssin alkamiseen mennessä.

 

Lisätietoa kurssista ja sen toteutuksesta antaa:
Lauri Vaara
TATin Bisneskurssien pedagoginen asiantuntija
044 077 2373
lauri.vaara@tat.fi

 

Bisneskurssit tekee korkeakouluyhteistyötä myös Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kanssa kahden lukiolaisia korkeakouluopintoihin orientoivan opintojakson (2 op) muodossa. Myös nämä opinnot ovat lukiolaisille maksuttomia. Lue lisää Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kanssa tehtävästä yhteistyöstä täältä!