Suomen Lukiolaisten liitto on korostanut kesäopiskelumahdollisuuksien tärkeyttä nyt, kun usea nuori on tilanteessa, jossa kesätyöt ovat saattaneet peruuntua ja siksi aikaa opiskelulle olisi kesällä aiempaa enemmän. Lukiolaisten liiton mukaan kesäopinnot paitsi auttaisivat syksyn ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisessa, myös tukisivat opiskelijoiden hyvinvointia. Myös Bisneskurssien oppimateriaaleja on mahdollista opiskella kesällä.

 

Bisneskurssien tarjonta kesäopintoihin

Tarjoamme maksuttomia oppimateriaaleja mm. taloudesta, yrittäjyydestä, vuorovaikutustaidoista, markkinoinnista ja kiertotaloudesta, ja valtaosa materiaaleista on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kaikkia oppimateriaalejamme on mahdollista opiskella myös kesällä, sillä digitaaliset sisällöt sopivat nuorten itsenäisesti opiskeltaviksi. Jo nyt useassa oppilaitoksessa opiskelijat tekevät kaikki tehtävät itsenäisesti, ja opettaja antaa suoritusten perusteella ainoastaan arvosanan, kiitos helppokäyttöisten ja laadukkaiden sisältöjen. Kesällä opiskeltavina opettajan tehtäväksi jää ainoastaan siis kurssisuorituksen arviointi esimerkiksi alkusyksystä töihin paluun jälkeen. Opettaja voi myös ohjeistaa opiskelijoita tekemään vain tiettyjä tehtäviä sisältöjen joukosta. Opettajan arviointityötä helpottaa Claned-oppimisalustan hyödyntämä tekoäly, joka tuottaa opiskelijoiden aktiivisuudesta oppimisanalytiikkaa. Esimerkiksi kaikki monivalintatehtävät alusta arvioi automaattisesti.

Bisneskurssien kesäopinnot voivat osaltaan auttaa opiskelijaa saamaan myös vuosittain myöntämämme Bisnesguru–rahastipendin, mikäli opiskelijan oppilaitoksessa on normaalisti käytössä ainoastaan osa neljästä oppimateriaalikokonaisuudestamme. Stipendi voidaan myöntää opiskelijalle, joka on ansiokkaasti opiskellut kaikki neljä oppimateriaalikokonaisuutta. Lukuvuonna 2019-2020 Bisnesguru-stipendin arvo oli 500 euroa.

 

Mihin oppiaineisiin materiaalit sopivat?

Oppimateriaaleja voi hyödyntää laajasti eri oppiaineissa. Kaikki oppimateriaalimme sopivat erityisen hyvin yhteiskuntaoppiin ja yrittäjyysopintoihin. Äidinkielen sekä ruotsin ja englannin opiskeluun soveltuvat erityisesti Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot -kokonaisuus sekä Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen -kokonaisuus. Matematiikkaa voi harjoitella Talous, raha ja yrittäjyys -opintojen parissa, maantietoon taas sopii Globaalit markkinat – ja Hukkataloudesta kiertotalouteen -materiaalimme. Osana historian opintoja voi hyödyntää vaikkapa kansainvälisen kaupan osuutta Globaalit markkinat -kurssilla.

 

Oppimateriaalien tilaus

Opettaja, tilaa haluamasi oppimateriaalit käyttöön osoitteesta bisneskurssit@tat.fi. Tämän jälkeen teemme kurssipohjan ja lähetämme sinulle linkin, jonka voit jakaa omille opiskelijoillesi.

Haluatko tutustua oppimateriaalien sisältöihin ennen tilausta? Täytä alla oleva lomake, niin saat paluuviestillä linkin kaikkiin näytemateriaaleihimme. HUOM! Näytemateriaalia ei tule käyttää opetuksessa, sillä sen kautta omien opiskelijoiden seuraamista ei ole mahdollista tehdä.

 

Tilaa tutustumislinkki alta. Tilaa oppimisalusta osoitteesta bisneskurssit@tat.fi.  

Suostun siihen, että tietoni tallennetaan TATin asiakashallintajärjestelmään ja sähköpostini lisätään uutiskirjeen postituslistalle. Lisää TATin tietosuojakäytännöistä voit lukea tietosuojaselosteestamme.

 

Kuva: Lauri Rotko