Toivotimme toukokuussa tervetulleeksi uuden vahvistuksen tiimiimme, kun Jenni Mattila aloitti meillä assistenttina. Päätimme esittää Jennille muutamia kysymyksiä, jotta myös työyhteisömme ulkopuoliset henkilöt oppisivat tuntemaan Jennin alusta asti. Lue alta, millaisia taitoja Jenni tiimiimme tuo ja miksi hän kiinnostui Bisneskurssien toiminnasta!

 

Minkälaisten asioiden parissa työpäiväsi kuluvat? 

Työskentelen Bisneskurssit-tiimissä assistenttina, joka avustaa muita työntekijöitä eri kokonaisuuksien työstämisessä. Tällä hetkellä puolet ajastani kuluu EUIPO-hankkeen parissa, jossa tuotan oppimateriaalia immateriaalioikeuksista yhdessä Lauri Vaaran kanssa, ja autan hankkeen viestintään ja hallinnointiin liittyvissä töissä.

 

Mitä haluat tuoda omalla osaamisellasi ja persoonallasi mukaan tähän tiimiin?

Olen aiemmin työskennellyt projektiluonteisissa töissä ja myös opiskellut projektinhallintaa. Luulen näistä taidoistani olevan hyötyä Bisneskurssit-tiimissä, jonka toiminta kasvaa alati, jolloin haasteena on toiminnan eri kokonaisuuksien hallinnointi. Olen perusluonteeltani hyväntuulinen enkä stressaannu helposti, mitkä ovat hyviä ominaisuuksia tiimityöntekijälle.

 

Mikä sai sinut kiinnostumaan Bisneskurssit-toiminnasta?

Työskentelin aiemmin Yrityskylä Yläkoulussa vastuuohjaajana ja perehdyin tuolloin Bisneskurssien toimintaan kyetäkseni vastaamaan nuorten kysymyksiin siitä, missä yritystoiminnassa tarvittavia taitoja voi opetella lisää. Yläkoulun oppimiskokonaisuus, joka huipentui varsinaiseen pelipäivään Yrityskylässä, auttoi nuoria havaitsemaan mitä yritystoiminnassa ja työelämässä tarvittavia kykyjä heillä oli jo pelipäivään tullessaan. Samalla monilla heräsi halu oppia lisää esimerkiksi markkinoinnista, vastuullisesta liiketoiminnasta, yrityksen rahoituksesta ja toiminnan johtamisesta. Omana peruskoulu- ja lukioaikani koulu ei tarjonnut mahdollisuutta oppia hahmottamaan globaalien markkinoiden toimintaa, saati sitten kehittämään liiketoiminnassa tarvittavia taitoja. On huikean hienoa, että nykynuorille on tarjolla laadukkaita oppimateriaaleja, joista Bisneskurssit on yksi mainio esimerkki. Koulutuksen parissa työskentely kiinnostaa minua, ja erityisesti haluan tehdä työtä talous- ja liiketoimintaosaamisen ja niihin liittyvien oikeudellisten näkökulmien parissa.

 

Millaisen viestin lähettäisit 16-vuotiaalle itsellesi?

Ole rohkea koulutukseen ja työelämään liittyvien unelmien suhteen ja etene juuri niitä asioita kohti, jotka sinua kiinnostavat.

 

Jenni on mukana hankkeessa, jossa aineettomat oikeudet tuodaan osaksi yrittäjyyskasvatusta uusien oppimateriaalien kautta. Lue Jennin blogipostaus siitä, kuinka aineettomat oikeudet ovat päivittäin läsnä nuorenkin arjessa!