Maaliskuun puolivälissä saimme Saara Istan, TET-harjoittelijan Hämeenlinnan lyseon lukion luovan yrittäjyyden linjalta, piristämään Bisneskurssit-tiimin arkea. Viikon lopuksi pyysimme Saaraa kirjoittamaan jutun tet-viikon kokemuksistaan. Katso myös viikon aikana tehty video, jolla Saara kertoo mm. omasta taustastaan ja siitä, kuinka päätyi juuri TATiin TET-harjoitteluun! 

 

Maanantai: Tutustuminen TATiin

Aloitin 11.3.2019 TET-viikon TATilla. Jännitti todella paljon se, miten muut ottaisivat minut vastaan toimistolla ja mitä kaikkea pääsisin tekemään siellä. Heti astuessa toimistolle oli ilmapiiri hyvin rento ja minut otettiin iloisesti vastaan.

Maanantaipäivä alkoi tutustumalla Bisneskurssit-tiimiin. Esittelin itseni ja kerroin hieman taustoistani. Sen jälkeen minulle esiteltiin TATin toimistotilat. Toimisto oli hyvin avoin ympäristö, josta pidin. Tiloissa pystyi keskustelemaan muiden kanssa samalla kun teki töitä ja tutustuin moniin työntekijöihin sillä tavalla. Oli mielenkiintoista kuulla kaikkien taustoista ja opiskeluista ja siitä, miten he olivat päätyneet loppujen lopuksi TATiin töihin. Osa oli opiskellut aivan eri alaa kuin mihin töihin he olivat lopulta päätyneet. Se antaa kuvan, että heti lukion jälkeen ei tarvitse tietää mitä haluaa tehdä, vaan pitää ajatella mistä aloittaa lukion jälkeen. Maanantain työtehtävien osalta sain Bisneskurssit-tiimin markkinointi- ja viestintäassistentilta Suvilta tehtäväksi kirjoittaa omia kokemuksiani Bisneskurssien Takeoff-tapahtumasta, johon osallistuin kahtena vuonna. Kirjoitin lisäksi ajatuksia Opopassista, johon myös tutustuin maanantaina. Päivän jälkeen oli hymy herkässä, sillä olin innoissani tulevasta viikosta ja siitä, että sain TET-paikan TATista.

 

Tiistai: Tekoälyä ja TATin muita tiimejä

Tiistaina aloin päivittämään aktiivisesti Bisneskurssien Instagram storiesia. Päivitin omista fiiliksistä ja päivän aikana tapahtuvista asioista ja tehtävistä. Se oli hyvin mieleistä, sillä sosiaalinen media on tätä päivää ja sen kautta tavoittaa nuoret helposti. Jatkoin kirjoittamiani artikkeleita ja viimeistelin ne julkaisua varten. Osallistuin myös lyhyelle luennolle, jossa käsiteltiin itselle hyvin vierasta aihetta, tekoälyä. Luennolla kerrottiin tiivistetysti, mitä tekoäly on ja missä sitä näkyy nykypäivänä. Mielestäni on hyvä välillä miettiä miltä tulevaisuus voi näyttää, ja luento antoi siihen aivan uutta perspektiiviä. Iltapäivällä autoin oppisopimuksella työskentelevää Miiaa kuvaamaan YouTube- videota Kun koulu loppuu -sivustolle. Vaikka pääasiassa työskentelin Bisneskurssit-tiimissä, oli hienoa myös tutustua TATin muihin tiimeihin ja oppia niistä paljon enemmän.

 

Keskiviikko: Töissä toimiston ulkopuolella

Keskiviikkona teimme Miian kanssa yhdessä videota minun TET-viikosta ja taustoista. Oli ihan huippua päästä tekemään sellaista videota, mitä ei ole koskaan ennen tehnyt. Kävimme myös kuvaamassa Helsingin keskustassa kuvituskuvaa videolle. Sen jälkeen lähdimme Suvin kanssa kohti Stadin ammattiopistoa, jossa Suvi puhui työelämätaidoista. Stadin ammattiopistolla pidimme luennon jälkeen myös ständiä pystyssä. Oli mielenkiintoista nähdä millaisia päivät ovat, kun ei ole aina toimistolla.

 

Torstai: Tiedonhakua ja taustatutkimusta

Torstaina tapasin Bisneskurssien pedagogisen asiantuntijan Laurin, joka antoi minulle tehtäväksi tehdä taustatutkimusta kahdesta aiheesta. Etsin tietoa Openbadgeista sekä Europassista. Työ oli erilaista, mutta mielenkiintoista. Siinä kehittyi tiedonhakutaidot ja taito esittää löytämääni tietoa. Esitin tiedot Laurille sekä Bisneskurssien sisältöasiantuntijalle Samille. Esittelyssä sain käyttää älytaulua, joka lisäsi tiedon visuaalisuutta.

 

Perjantai: Päätös monipuoliselle viikolle

Sitten koitti viikon viimeinen päivä. Perjantaina kirjoitin omista kokemuksistani yrittäjänä ja ylipäätään yrittäjyydestä. Perjantaina myös julkaistiin video, jonka teimme keskiviikkona YouTubeen. Siitä tuli loistava ja olenkin saanut paljon hyvää palautetta videosta. Kirjoitin myös TET-viikon fiiliksistä. Kaiken kaikkiaan oli todella monipuolinen sekä huippu viikko. Voisin TET-viikon jälkeen kuvitella itsekin työskenteleväni saman tyyppisessä organisaatiossa kuin TAT. Opin paljon erilaisia hyödyllisiä taitoja sekä tietomäärä taloudesta myös kasvoi.

 

Saara Ista, Hämeenlinnan lyseon lukio