Lukiolainen, haluaisitko tutustua talouden yliopisto-opintoihin maksutta oman työpöytäsi äärestä? Ja saada samalla opintosuorituksia sekä lukioon että korkeakouluun? Voit nyt ilmoittautua maksuttomille opintojaksoille, joiden avulla pääset tutustumaan sinua kiinnostavaan alaan jo ennen uravalintaa! Opinnot suoritetaan kokonaan verkossa, joten voit opiskella niitä mistä päin Suomea tahansa. Laajuudeltaan ne sopivat myös lukion rinnalla opiskeltaviksi.

Valittavinasi on yliopiston kurkistuskurssit Globaalit markkinat ja vastuullinen liiketoiminta (2 op), Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen (2 op) sekä Oman talouden hallinta (2 op), jotka on tuotettu yhteistyössä Bisneskurssien ja Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston kesken. Opintojaksojen tarkemmat kuvaukset näet täältä.

 

Opintojen suoritusaika

Opintojen suoritusajan voit valita omien aikataulujesi mukaan. Valittavanasi on neljä opetusryhmää, joista sinun tulee valita ryhmä itsellesi parhaiten sopivan suoritusajan perusteella.

  1. opetusryhmän suoritusoikeusaika: 22.8.–17.12.2020
  2. opetusryhmän suoritusoikeusaika: 29.12.2020– 25.4.2021
  3. opetusryhmän suoritusoikeusaika: 27.2.–24.6.2021
  4. opetusryhmän suoritusoikeusaika: 23.4.–1.9.2021

Huomaathan, että suoritusoikeusajan alkupäivämäärä ei välttämättä tarkoita, että sinun tulee aloittaa opintosi juuri tuona päivänä. Voit siis aloittaa opinnot joustavasti myöhemminkin, kunhan palautat tehtävät niille annettuina määräpäivinä ja suoritat opintosi valitsemasi suoritusoikeusajan sisällä. Voit esimerkiksi aloittaa opintosi vasta loka- tai marraskuussa 2020, jos valitset opetusryhmän 1. Opintojaksokohtaiset tehtävien palautuspäivämäärät näet valitsemalla sinua kiinnostavan opintojakson Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston Opintotarjonta toiselle asteelle -sivulla.

 

Ilmoittautuminen

Kerro opintosuunnitelmastasi opinto-ohjaajallesi ennen ilmoittautumista ja suunnittele hänen kanssaan, miten opintojakso sopii parhaiten lukujärjestykseesi. Varmistakaa myös, että valitsemasi kurssi hyväksiluetaan lukio-opintoihisi. TATin kanssa yhteistyössä tehdyt opintojaksot ovat maksuttomia, joten oppilaitokselle ei koidu oppilaitosmaksuja. Myös lukiolaiselle opinnot ovat maksuttomia.

Kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä sinun tulee ilmoittautua myös opetusryhmään, joka määrittää opintojesi suoritusajan. Voit itse valita omaan aikatauluusi parhaiten sopivan opetusryhmän.

Ilmoittautuminen tapahtuu Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston sivuilla. Ilmoittautumista varten tarvitset pankkitunnukset. Katso myös avoimen yliopiston ilmoittautumisohjeet!