Uusi työpäivä unelmakesätyöpaikassani alkaa taas. Iloiset “Huomenta!” tervehdykset kuuluvat heti, kun astelen sisään toimiston ovesta. Mukava TATin vakituinen henkilökunta on ottanut lämpimästi meidät kesätyöntekijät osaksi omaa työyhteisöään jo ensimmäisestä päivästä lähtien. 

Kaksi viikkoa täällä Helsingin Etelärannassa on kulunut todella nopeaa, kun työpäivät ovat sisältäneet monenlaista itselle mielekästä tekemistä. Olemme päässeet näiden viikkojen aikana muun muassa suunnittelemaan syksyllä järjestettävää Takeoff-tapahtumaa, kehittämään Bisneskursseja ja kuvaamaan erilaisia videoita ja kuvituskuvia TATin viestintään. Lisäksi osallistuimme ensimmäisellä työviikolla Oodissa järjestettyyn “We Want Future” -kiertotaloustapahtumaan, jossa avustimme TATin ständin järjestämisessä ja houkuttelimme lisää kävijöitä tapahtumaan. 

On ollut ihmeellistä, mutta ihanaa, miten paljon meille kesätyöntekijöille on annettu vaikutusvaltaa ja vastuuta erilaisissa asioissa. Olemme saaneet työskennellä itsenäisesti meidän kolmen kesätyöläisen tiiminä, mikä on ollut hyvin tuloksellista. Olemme hyvällä yhteistyöllä hoitaneet annetut tehtävät ja tuoneet asioihin nuorten näkökulmaa. Koska Bisneskursseja tehdään ensisijaisesti nuorille, meidän lukiolaisten näkemystä asioihin, kuten kurssimateriaaleihin ja viestintäsisältöihin, varmasti myös odotettiin meiltä. 

Tässä kesätyössä olen parissa viikossa oppinut paljon uutta ja saanut arvokasta työkokemusta. Olen päässyt kokeilemaan monenlaisia uusia työtehtäviä, kuten viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä avustamista ja oppimateriaalien tuottamista. Lisäksi olen saanut nähdä hyvän toimiston ja työyhteisön mallin.   

Jos olet kiinnostunut taloudesta ja sinulle avautuu mahdollisuus työskennellä Talous ja nuoret TATissa, suosittelen tarttumaan tilaisuuteen. Tämä on ollut uskomattoman hieno ja antoisa kokemus.

 

Piia Niinikoski, 19

 

Bisneskurssit-tiimissä oli kesäkuun alussa kolme kesätyöntekijää Tutustu työelämään ja tienaa -mallilla. Piia, Touko ja Gabriel auttoivat meitä mm. sisällöntuotannossa, minkä myötä syntyi juttusarja heidän kokemuksistaan kesätöistä Bisneskursseilla.