Bisneskurssit-tiimissä oli kesäkuun alussa kolme kesätyöntekijää Tutustu työelämään ja tienaa -mallilla. Piia, Touko ja Gabriel auttoivat meitä mm. sisällöntuotannossa, minkä myötä syntyi juttusarja heidän kokemuksistaan kesätöistä Bisneskursseilla. Ensimmäisenä julkaisemme Maunulassa lukiota käyvän Toukon kirjoituksen siitä, millaista on kesätyö TATissa.

 

Kesätyö TATissa

Olin kesätöissä TATissa kaksi viikkoa. TAT on vaikuttaja joka auttaa nuoria muun muassa kehittämään talous- ja työelämätaitoja sekä rohkaisee nuoria yrittämään.

Töiden alkaessa kesätyöntekijät jaettiin ryhmiin joista minä kuuluin Bisneskurssit-ryhmään kahden toisen kesätyöläisen kanssa. Työtehtävämme olivat kaiken kaikkiaan hyvin monipuolisia ja mielenkiintoisia. Työtehtäviimme kuului esimerkiksi Bisneskurssien kurssimateriaalien suunnittelu, tehtävien korjaaminen mielekkäämmiksi sekä tarkistaminen. Kurssimateriaalien kanssa työskentelemisessä hyödyllistä oli ehdottomasti se, että samalla oppi kurssien sisällöistä. Se oli melkeinpä kuin olisi opiskellut kurssit, mutta materiaaliin pääsi itse vaikuttamaan, jos jokin tuntui vaikkapa epäselvältä. Monipuolisuutta lisäsi myös se, että viikon alussa pääsimme tutustumaan Oodissa järjestettyyn kiertotaloustapahtumaan, jossa oli paljon erilaisia nuorille suunnattuja työpajoja. Kiertotaloustapahtumaan kertyi paljon väkeä, ja oli hauska tutustua ja osallistua erilaisiin pajoihin. Tapahtumassa pääsimme tutustumaan kiertotalouteen ja opimme muun muassa miten pienennämme hiilijalanjälkeämme.

Työtehtäviimme kuului myös erilaisten “promo”-materiaalien kuvaaminen. Kuvasimme erilaisia kuvia sekä videoita TATin sivustoille ja pääsimme myös seuraamaan editointiprosessia. Pääsimme työjakson aikana myös ideoimaan Slush- ja Takeoff-tapahtumia, jotka ovat vuosittain Helsingissä järjestettäviä suuria kasvuyritystapahtumia. Tapahtumat sisältävät paljon erilaisia pajoja ja startup-yrityksiä joita sijoittavat voivat halutessaan rahoittaa. Mietimme esimerkiksi ryhmässä, millaisia henkilöitä olisi kiinnostava päästä kuuntelemaan tapahtumassa, ja ideoimme esimerkiksi Nordean pajalle toimintaa.

Parasta työssä oli se että pääsi tutustumaan uusiin mukaviin ihmisiin ja oikeasti pääsi vaikuttamaan erilaisiin asioihin. Oli mahtavaa tietää että ihmiset olivat todella kiinnostuneita meidän nuorten näkökulmista ja ajatuksista. Vaikka kesätyö kesti vain kaksi viikkoa, sisältyi siihen erittäin paljon uusia ja erilaisia asioita. Kesätyö TATissa tarjosi minulle laajan ja kattavan työkokemuksen, josta on varmasti hyötyä jatkon kannalta.

 

Touko Vilkuna, 17