Lisäpaikkoja kiertotalouskoulutuksen päätösseminaariin

Tammikuussa alkanut Hukkataloudesta kiertotalouteen -koulutuksen loppuosa järjestetään etäyhteyksin. Koulutus päättyy seminaaripäivään torstaina 10.9., ja seminaariin on mahdollisuus päästä vielä mukaan. Vapaita paikkoja on siis vain päätösseminaariin, ei koulutuksen muihin osioihin. Seminaariin osallistuminen on maksutonta.

Paikkoja on rajallinen määrä, ja mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen sulkeutuu, kun paikat on täytetty, mutta viimeistään 7.10. Ilmoittautuminen on sitova, sillä seminaaripäivä sisältää myös ryhmässä työskentelyä. Ilmoittaudu mukaan päätösseminaariin.

Osallistujilla olisi hyvä olla vähän perustietoa kiertotaloudesta. Suosittelemme tutustumaan kiertotalousaiheisiin webinaareihimme, jotka löytyvät YouTubesta.

 

Seminaarin ohjelma

Päivän ohjelmaan kuuluu

  • Aivotutkija Minna Huotilaisen luento Näkökulmia ja ajattelua muuttava oppiminen – mitä aivoissa tapahtuu?
  • TATin pedagogisen asiantuntijan Lauri Vaaran kiertotalouden opettamisen workshop
  • Oppilaitosten kiertotalousprojektien esittelyjä
  • Materiaalia kiertotalouden opettamiseen

Seminaaripäivä alkaa klo 9 ja päättyy klo 15.

 

Hukkataloudesta kiertotalouteen -koulutus

Kiertotalouteen on päässyt tutustumaan laajasti vuoden 2020 kestävässä, OPH-rahoittamassa täydennyskoulutuskokonaisuudessa, jonka tavoitteena on antaa opettajille syvällinen ymmärrys kiertotalouden merkityksestä taloudelle, yhteiskunnalle ja ympäristölle. Osana koulutusta opettajat pääsevät kuulemaan mielenkiintoisia asiantuntijaluentoja eri toimijoiden edustajilta, kuulemaan käytännön esimerkkejä kiertotalouden toteutumisesta yrityksissä ja harjoittelemaan oppimiaan asioita valmiiden tehtävien avulla. Lisäksi opettajat saavat mukaansa valmiita, maksuttomia oppimateriaaleja ja vinkkejä kiertotalouden opetukseen.

Kiertotalouskoulutus on suunnattu lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opettajille, ja se sopii esimerkiksi yhteiskuntaoppia, maantiedettä, yrittäjyyskasvatusta ja liiketoimintaa opettaville opettajille, toki kaikille muillekin asiasta kiinnostuneille opettajille.

Koulutus koostuu kahdesta seminaaripäivästä, yhdestä yritysvierailusta sekä yksilö- ja ryhmätehtävistä.

 

Lisätietoja koulutuksesta antaa TATin kiertotalousasiantuntija Päivi Kosunen,  paivi.kosunen@tat.fi.

 

Katso myös maksuttomat oppimateriaalimme kiertotalouden opetukseen ja kiertotaloutta käsittelevät webinaarimme!