Hukkataloudesta kiertotalouteen
-koulutus 

Kiertotalouteen pääsee tutustumaan laajasti vuoden 2020 kestävässä täydennyskoulutuskokonaisuudessa, jonka tavoitteena on antaa opettajille syvällinen ymmärrys kiertotalouden merkityksestä taloudelle, yhteiskunnalle ja ympäristölle. Osana koulutusta opettajat pääsevät kuulemaan mielenkiintoisia asiantuntijaluentoja eri toimijoiden edustajilta, kuulemaan käytännön esimerkkejä kiertotalouden toteutumisesta yrityksissä ja harjoittelemaan oppimiaan asioita valmiiden tehtävien avulla. Lisäksi opettajat saavat mukaansa valmiita, maksuttomia oppimateriaaleja ja vinkkejä kiertotalouden opetukseen.

Kiertotalouskoulutus on suunnattu lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opettajille, ja se sopii esimerkiksi yhteiskuntaoppia, maantietoa, yrittäjyyskasvatusta ja liiketoimintaa opettaville opettajille.

 

Kiertotalouskoulutus käytännössä

Koulutus koostuu kahdesta seminaaripäivästä, yhdestä yritysvierailusta sekä yksilö- ja ryhmätehtävistä. Koulutuskokonaisuuteen voivat osallistua opettajat mistä päin Suomea tahansa, mutta seminaaripäivien ja yritysvierailun osalta osallistujilta vaaditaan läsnäoloa paikan päällä. Yksilö- ja ryhmätehtävät on mahdollista suorittaa etäyhteyksin.

 

Syksyn seminaaripäivässä vielä vapaita paikkoja

Koulutuksen päätösseminaari siirrettiin pandemian vuoksi syksyyn 2020, ja se järjestetään todennäköisesti etäyhteyksin. Seminaaripäiväksi on varmistunut 10.9.2020. Loppuseminaarin teemana on kiertotalouden opettaminen, ja muutamia paikkoja on vapaina myös sellaisille opettajille, jotka eivät ole osallistuneet koulutuksen aikaisempiin osioihin.

Koulutus on maksuton. Osallistuja maksaa itse lounas-, matka- ja mahdolliset majoituskulunsa.

 

Miten mukaan?

Avaamme ilmoittautumisen syksyn seminaaripäivään elokuussa 2020. Lisätietoja koulutuksesta antaa TATin kiertotalousasiantuntija Päivi Kosunen,  paivi.kosunen@tat.fi.   

 

Katso myös maksuttomat oppimateriaalimme kiertotalouden opetukseen ja kiertotaloutta käsittelevät webinaarimme!