Kiertotalous on talousmalli, jossa jatkuvan uusien tavaroiden tuottamisen sijaan keskitytään tuotteiden elinkaaren pidentämiseen sekä omistamisen sijaan palveluiden hyödyntämiseen, jakamiseen ja vuokraamiseen. Tulevaisuudessa kiertotalous synnyttää yhä innovatiivisempia liiketoimintaideoita, ja yritykset hyötyvät taloudellisesti noudattaessaan kiertotalouden periaatteita.

 

Kiertotalouden opetukseen on tarjolla seuraavat oppimateriaalit:
  • Hukkataloudesta kiertotalouteen -oppimateriaali. 20 oppitunnin laajuisessa kiertotalouspaketissa käsitellään teoriaosuuden ja tehtävien avulla kiertotalous syvällisesti ja hahmotetaan sitä käytännössä tutustumalla kiertotalouden liiketoimintamalleihin ja yrityksiin, jotka ovat jo siirtyneet kiertotalouteen. Hukkataloudesta kiertotalouteen on saatavilla sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi.
  • Kiertotalousvideoita, joilla kiertotalouden parissa toimivat yrittäjät kertovat, kuinka he tekevät kestävämpää tulevaisuutta.
  • Kiertotalousanimaatioita, joissa selviää, miten tehoton taloutemme on, mitä eroa on kierrätyksellä ja kiertotaloudella sekä millaisia liiketoimintamahdollisuuksia kiertotaloudessa on.
  • Kiertotalous-teema taustoineen ja liiketoimintamalleineen opetetaan myös Bisneskurssilla 3. Globaalit markkinat, joka on saatavilla sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi. Niin ikään kaikissa neljässä Bisneskurssissa on otettu huomioon kiertotalouden näkökulmat.

 

Ohjeet materiaalien tilaamiseksi osaksi omaa opetusta voit katsoa täältä. Materiaalit soveltuvat käytettäväksi esimerkiksi osana yhteiskuntaopin, maantiedon tai liiketoiminnan opintoja.

Järjestämme opettajille myös maksuttomia koulutuksia kiertotalouteen ja sen opettamiseen liittyen. Katso ajankohdat ja lisätietoa Koulutus-sivultamme! Katso myös muut materiaalimme lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille.