”Sijoitus nuortemme liiketaloudelliseen sivistykseen on investointi taloudellisesti menestyvään Suomeen.”

Erkki Tenhunen
Bisneskurssien neuvottelukunnan jäsen

Kurssit sinun kouluusi?

Bisneskurssit tarjoaa digitaalisia oppimateriaaleja toiselle asteelle. Materiaalien avulla nuoret oppivat kaupallista osaamista ja tulevaisuuden työelämätaitoja, joilla he menestyvät globaalissa toimintaympäristössä. Kurssimateriaaleja on käytössä valtakunnallisesti sekä lukioissa että ammatillisissa oppilaitoksissa. Kurssit ovat kaikkien toisen asteen oppilaitosten vapaasti valittavissa osaksi opetussuunnitelmiaan. Kurssit ovat maksuttomia sekä oppilaitoksille että opiskelijoille.

Kursseilla opittavat työelämätaidot ovat määritelty mm. hyödyntäen OECD:n 21st Century Skills -listausta. Esimerkiksi ensimmäinen kurssi Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen on sovellettavissa lukion teemakurssiksi Osaaminen arjessa (TO3). Lisäksi kurssikokonaisuus on opetus- ja kulttuuriministeriön Yrittäjyyslinjauksissa (2017) nimetty yhdeksi keinoksi toteuttaa uusien opetussuunnitelmien mukaista yrittäjyyskasvatusta toisella asteella.

Kurssikokonaisuus on osa hallituksen Kokeileva Suomi -kärkihanketta.

 

Tapahtumat

Bisneskursseja suorittaneilla nuorilla on mahdollisuus osallistua Euroopan suurimpaan nuorten bisnestapahtumaan, Takeoffiin.

Stipendit

Jaamme vuosittain Bisnesgururahastipendin opiskelijalle, joka on ansiokkaasti suorittanut kaikki neljä kurssia. Vuonna 2019 Bisnesguru-stipendin arvo on 500 euroa. Stipendin suuruus ja vastaanottajien lukumäärä päätetään vuosittain.