Kurssikokonaisuudet 

Kaupallisen osaamisen, globaalin talouden ymmärtämisen ja omien bisnestaitojen löytämisen tueksi on tarjolla neljä kattavaa Bisneskurssia. Kurssien aktivoivilla harjoituksilla ja soveltavilla tehtävillä harjoitellaan keskeisiä talous- ja työelämätaitoja. Bisneskurssit ovat kaikkien toisen asteen oppilaitosten vapaasti valittavissa osaksi opetussuunnitelmia, ja ne on suunniteltu tukemaan myös muita lukio- tai ammatillisia opintoja. Kurssit voi suorittaa vapaassa järjestyksessä.

Yhden kurssin pituus on 38 tuntia, ja se voidaan toteuttaa joko täysin opettajan ohjauksessa tai osittain etäopetuksena. Kurssit ovat maksuttomia sekä oppilaitoksille että opiskelijoille.

 

1. Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen

Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen -kurssi luo pohjan kaupalliselle osaamiselle ja globaalille liikesivistykselle. Kauppojen aikaansaaminen ja asiakassuhteiden luominen ovat kaiken liiketoiminnan perusta.

Myynnin osalta kurssilla keskitytään myyntitekniikoihin sekä ratkaisumyyntiin, jolla tarkoitetaan asiakkaiden tarpeisiin vastaamista luottamusta herättäen. Kaupallistamisen osalta syvennytään brändin rakentamiseen ja markkinoinnissa puolestaan digitaaliseen markkinointiin.

2. Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot

Tämä kurssi tarjoaa monipuolisesti eväitä etenkin liiketoiminnan kannalta kriittisiin sosiaalisiin tilanteisiin. Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot -kurssilla opitaan ensin perusasioita ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Tämän jälkeen edetään erilaisten viestintätyylien tunnistamiseen ja varsinaisiin neuvottelutaitoihin osana kansainvälistä liiketoimintaa.

Ihmissuhdetaidoilla on valtava merkitys niin yksityiselämässä kuin työelämässäkin. Asiakassuhteita ei voi hoitaa menestyksekkäästi ilman riittäviä sosiaalisia valmiuksia. Toisaalta esimerkiksi liikeneuvottelu on hyvin pitkälti myös tekniikkalaji: sen erilaiset vaiheet ja vaihtoehdot hallitsemalla pystyy vaikuttamaan valtavasti neuvottelujen lopputulokseen.

Mukana kurssin sisältöjä tekemässä on ollut Crisis Management Initiative (CMI).

3. Globaalit markkinat

Globaalit markkinat -kurssilla tarkastellaan kansainvälistä kauppaa eri näkökulmista. Keskiössä ovat globalisaatioon liittyvät mahdollisuudet ja haasteet sekä talouden megatrendit. Lisäksi tutkitaan vastuullisen liiketoiminnan merkitystä ja toteutusta yritystoiminnassa. Kansainvälistymisen valmiuksia parannetaan syventymällä liiketoimintakulttuureihin. Kurssilla tutustutaan tarkemmin myös kiertotalouteen, joka näkyy kantavana teemana läpi kurssikokonaisuuden.

 

4. Talous, raha ja yrittäjyys

Talous, raha ja yrittäjyys -kurssi on tuotettu yhteistyössä Aalto-yliopiston professorien Vesa Puttosen ja Teemu Malmin kanssa. Kurssilla tarkastellaan yritystoimintaan liittyviä talousasioita. Teemoina ovat sijoittaminen, yritystoiminta ja sen rahoitus sekä rahoittajien ja johdon laskentatoimi. Kurssilla opitaan arvioimaan yrityksen toimintaa erilaisten taloudellisten tunnuslukujen ja mittareiden kautta.

Bisnesvuosi

Bisnesvuosi on uusi kokonaisuus, jossa yhdistyvät TATin Bisneskurssit ja Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelma. TATin neljästä Bisneskurssista on koottu materiaalia täydentämään Vuosi Yrittäjänä -ohjelman sisältöjä. Näin opiskelija saa sekä harjoitella yrityksen perustamista ja pyörittämistä että oppia siihen liittyvää teoriaa.

Kiinnostuitko?

Täytä alle yhteystietosi tutustuaksesi kurssimateriaaleihin tarkemmin ja ota meihin yhteyttä saadaksesi Bisneskurssit osaksi oppilaitoksesi kurssitarjontaa!

Tilaa tutustuminen!

Täytä yhteystietosi ja paina ”lähetä”, niin saat sähköpostiisi linkin kurssiemme tutustumisversioihin.

Suostun siihen, että tietoni tallennetaan TATin asiakashallintajärjestelmään. Lisää TATin tietosuojakäytännöistä voit lukea tietosuojaselosteestamme.

Yhteistyössä

Bisneskurssien sisällöt on rakennettu digitaaliselle Claned-oppimisalustalle. Pedagogisesta käsikirjoituksesta vastaa Helsingin yliopiston kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka tutkimusryhmineen. Hankkeen kummina toimii Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Kurssikokonaisuus on osa hallituksen Kokeileva Suomi -kärkihanketta.