Kiertotalous on asia, josta nuoret haluavat oppia lisää, kuten kesätyöntekijämme kirjoittivat Sitran blogissa. Yksi tapa oppia on opiskella sitä asiaan perehtyneen opettajan ohjauksessa. Siksi TAT järjestää kiertotalousopetusta opettajille tulevan syksyn aikana. 

Bisneskursseilla ympäristö- ja talousasiat eivät joudu törmäyskurssille. Toimiva talous tarvitsee taakseen toimivan ympäristön, ja ilmastonmuutos megatrendinä järisyttää taloutta ja yritysten toimintaa monin tavoin. Yritysten tulee varautua ilmastonmuutoksen ja resurssien niukkuuden tuomiin haasteisiin. Monet yritykset tekevät ilmastonmuutoksesta bisnestä.  

Yrityselämän nuoret sukupolvet tekee yhteistyötä Sitran kanssa, ja kiertotalous tuodaan osaksi kaikkia neljää Bisneskurssia. Muutostyö on jo tehty kolmeen ensimmäiseen kurssiin, ja neljänteen kurssiin muutokset tulevat syksyn aikana. Globaalit markkinat -kurssilla kiertotalous opetetaan osana megatrendejä. Kiertotalous ja sen taustat sekä liiketoimintamallit tulevat tutuksi erilaisten tehtävien muodossa. Muilla kursseilla kiertotalous näkyy muun muassa yritysesimerkkeinä. 

Syksyn 2018 kiertotalouskoulutukset opettajille

Jotta opettajat voivat johdatella opiskelijoita kiertotalouden saloihin, moni heistä kaipaa lisätietoa aiheesta. Tähän haluamme vastata Bisneskursseilla! Siksi järjestämme syksyn 2018 aikana kiertotalouskoulutuksia kaikille aiheesta kiinnostuneille opettajille. Pääkaupunkiseudun opettajille (ja tietysti muillekin!) on tarjolla koulutustilaisuus 30. lokakuuta Sitran kanssa yhteistyössä. Turussa koulutetaan loka-marraskuussa, ja muualla päin Suomea tarpeen ja kysynnän mukaan. Ole kuulolla, ilmoitamme koulutuksista lähempänä lisää. Ole rohkeasti yhteydessä TATin kiertotalousasiantuntijaan (paivi.kosunen@tat.fi), jos koulutukset kiinnostavat.