Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia digitaalisia oppimateriaaleja talous- ja työelämätaitojen opiskeluun. Kaikki materiaalimme ovat maksuttomia sekä oppilaitoksille että opiskelijoille. Tulemme myös mielellämme paikan päälle kertomaan lisää ja auttamaan materiaalien käyttöönotossa!

 

Lukioille tarjoamme seuraavia oppimateriaaleja:

 • Bisneskurssit, Claned
  Neljä oppimateriaalikokonaisuutta talous-, työelämä- ja yrittäjyystaitojen opiskeluun: 1. Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen; 2. Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot; 3. Globaalit markkinat; 4. Talous, raha ja yrittäjyys. Oppimateriaalit sijaitsevat Claned-oppimisympäristössä. Lue lisää täältä.
 • Bisneskurssit, PDF 
  Ladattavaksi tiedostoiksi paketoidut teemakokonaisuudet talous-, työelämä- ja yrittäjyystaitojen opiskeluun. Sisällöt ja tehtävät ovat muuten täysin samat kuin Claned-oppimisalustalla olevissa oppimateriaaleissamme, mutta niistä on poistettu oppimisalustan toiminnallisuuksiin viittaavat tehtävänannot. PDF-tiedostot mahdollistavat oppimateriaalien käytön koulun omalla oppimisalustalla. Lue lisää täältä.
 • Kiertotalous
  Oppimateriaali, jossa käsitellään teoriaosuuden ja tehtävien avulla kiertotalous syvällisesti ja hahmotetaan sitä käytännössä tutustumalla kiertotalouden liiketoimintamalleihin ja yrityksiin, jotka ovat jo siirtyneet kiertotalouteen. Lisäksi tarjolla on kiertotalousvideoita ja -animaatioita opetuksessa käytettäviksi. Lue lisää kiertotalousmateriaaleista.
 • Opinnot avoimissa yliopistoissa
  Yhdessä avoimien yliopistojen kanssa tuotetut opintokokonaisuudet, jotka voidaan lukea hyväksi sekä lukioissa että yliopistoissa. Lue lisää yhteistyöstä avointen yliopistojen kanssa.
 • Opopassi
  Opopassi on digitaalinen työkalu lukion opinto-ohjaukseen, ja sen avulla opiskelija voi suorittaa lukion opetussuunnitelmaan perustuvan valtakunnallisen OP2-kurssin. Opopassin avulla kurssi voidaan toteuttaa opinto-ohjaustunteina, opiskelijan itsenäisinä suorituksina tai kokonaan verkkokurssina. Lue lisää Opopassista.
 • Takeoff – Euroopan suurin nuorten bisnestapahtuma
  Bisneskurssien ja Slushin yhteistyössä järjestämä nuorten bisnestapahtuma tarjoaa nuorille näköalapaikan startup-maailmaan ja tulevaisuuden työelämään. Takeoffissa nuoret pääsevät verkostoitumaan, osallistumaan yritysten järjestämiin työpajoihin sekä vierailemaan itse Slushissa. Lue lisää Takeoffista.

Järjestämme opettajille myös maksuttomia koulutuksia materiaaleihimme liittyen. Katso ajankohdat ja lisätietoja Koulutus-sivultamme!