Ammatillisille oppilaitoksille tarjoamme keväästä 2020 lähtien maksuttomia digitaalisia yrittäjyyskasvatuksen oppimateriaaleja, jotka pohjautuvat neljään alkuperäiseen Bisneskurssiimme yrittäjyyteen, vastuulliseen liiketoimintaan, myyntiin ja markkinointiin sekä vuorovaikutustaitoihin liittyen. Materiaalit on räätälöity erityisesti ammatilliselle puolelle sopiviksi yhdessä ammatillisten oppilaitosten yrittäjyysasiantuntijoiden kanssa.   

Oppimateriaalit perustuvat ammatillisen puolen opetussuunnitelmiin ja soveltuvat kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin. Tarjolla on materiaalia seuraaviin tutkinnon osiin:  

  • Yhteiskunta- ja työelämätaidot, yrittäjyyden osa, 1 osp (pakollinen kaikissa ammatillisissa perustutkinnoissa) 
  • Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp (valinnainen, soveltuu kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin) 
  • Yrityksessä toimiminen, 15 osp (valinnainen, soveltuu kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin) 

Digitaaliset oppimateriaalit eivät ole aikaan eivätkä paikkaan sidottuja, joten niiden ansiosta yrittäjyyden opinnot voidaan räätälöidä yksilöllisesti kullekin opiskelijalle ja hänen liikeideansa mukaisesti. Osa materiaaleista tuotetaan myös selkokielellä. 

 

Katso alta Stadin ammatti- ja aikuisopiston yrittäjyystiimin opettajan Marko Heinosen kommentit Bisneskurssien oppimateriaalien käytöstä ammatillisessa opetuksessa.

 

Materiaalit tarjolla keväällä 2020  

Materiaaleja pilotoidaan Bisnekset verkkoon -hankkeessa mukana olevissa oppilaitoksissa syksyllä 2019, ja keväällä 2020 ne ovat kaikkien ammatillisten oppilaitosten käytettävissäTiedotamme materiaalien saatavuudesta tällä sivulla myöhemmin.  

Materiaalit perustuvat Bisneskurssiemme sisältöihin, ja TAT on Opetushallituksen tukemassa Bisnekset verkkoon –hankkeessa mukana asiantuntijakumppanina. Sisällöt on räätälöity ammatilliselle puolelle sopiviksi yhdessä Stadin ammatti- ja aikuisopiston, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian, Ammattiopisto Liven, Vantaan ammattiopisto Varian ja Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa.  

 

Katso myös muut materiaalimme ammatillisille oppilaitoksille. Tiesithän, että järjestämme lisäksi opettajille kuukausittaisia koulutuksia