Tälle sivulle on koottu ohjeet Bisneskurssien kaikkien saatavissa olevien materiaalien tilaamiseen. Materiaaliemme kuvauksiin voit tarvittaessa tutustua tarkemmin Materiaalit lukiolle – ja Materiaalit ammatillisille oppilaitoksille -sivuilla.  

 

Bisneskurssit 

 1. Halutessasi tilaa tutustumislinkki Bisneskurssien näytemateriaaleihin täyttämällä sivun lopussa oleva Lomake 1. 
 2. Tilaa haluamasi digitaalinen oppimisalusta osoitteesta bisneskurssit@tat.fiSaat sähköpostitse linkin tilaamiisi kurssipohjiin. Kurssipohja Clanedissa sisältää myös vain opettajalle näkyvissä olevan opettajan oppaan ja powerpointin.  
 3. Jaa saamasi kurssilinkki opiskelijoille. 
 4. Katso myös ohjeet opettajalle ja ohjeet opiskelijoille oppimisalusta Clanedin käyttöön liittyen. 

 

Bisneskurssien materiaalit on räätälöity myös kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin soveltuviksi. Räätälöityjen materiaalien pilotointi on parhaillaan käynnissä, ja tiedotamme myöhemmin, kun materiaalit ovat saatavilla kaikille ammatillisille oppilaitoksille.  

 

Kiertotalousmateriaalit  

 • Kiertotalousvideot ja -animaatiot ovat katsottavissa Kiertotalous-soittolistallamme YouTubessa. Soittolista sisältää myös muita TATin tuottamia kiertotalousaiheisia videoita.  
 • Hukkataloudesta kiertotalouteen -oppimateriaalin voi tilata joko pdf-muodossa tai Claned-oppimisalustalla olevana digitaalisena materiaalina.   
  • lataa pdf-muodossa oleva materiaali täyttämällä sivun lopussa oleva lomake 2. Voit valita lomakkeesta, millä kielellä haluat materiaalin ladata. Materiaalin saat pakatussa kansiossa; koko materiaalin johdantoineen, opettajan osioineen ja vastauksineen sisältävä pdf-tiedosto on nimetty muotoon 0. Tämän lisäksi pakatussa kansiossa on sama materiaali osiin pilkottuna, jolloin voit halutessasi siirtää sen esimerkiksi omalle oppimisalustalle. 
  • tilaa Claned-oppimisalusta osoitteesta bisneskurssit@tat.fiSaat sähköpostitse linkin tilaamallesi alustalle noin viikon kuluessa. Jaa saamasi kurssilinkki opiskelijoille. 

 

Muut materiaalit  

Ohjeet Opopassin käyttöönottoon ovat Opopassin omilla sivuilla.  

Tutustu myös TATin opettajien aineistopankkiin, jossa on erilaisia oppimateriaaleja työelämä-, talous- ja yrittäjyysaiheiden opetuksen tueksi.  Aineistopankista löydät mm.:

 • Taloussankari-mobiilipelin, joka soveltuu pelattavaksi eri oppitunneilla opettajan johdolla ja joka auttaa nuoria hahmottamaan henkilökohtaista taloushallintaa ja kannustaa arjen harkittuihin valintoihin.
 • Podcasteja niin aikuisille kuin nuorillekin. Podcastit pureutuvat talouteen ja työelämään asiantuntijavieraiden kanssa keskustellen.
 • Duunikoutsi-mobiilisovelluksen, jonka avulla nuoret taas voivat kartuttaa työelämätaitojaan ja treenata työnhakua henkilökohtaista kehitystä tukevassa virtuaaliympäristössä.