Telan workshopin teema Takeoffissa on "Influencer by Choice".

Viime viikolla esittelimme lähestyvän Takeoff-tapahtuman tiimoilta yhteistyökumppanimme Nordean workshopin nuorille. Takeoffissa toisen asteen opiskelijat pääsevät konkreettisesti tutustumaan tulevaisuuden työelämään yritysten järjestämissä työpajoissa, kurkistamaan startup-maailmaan Slush-vierailun kautta ja verkostoitumaan muiden pohjoismaisten nuorten kanssa.

Mutta mitkä ovat niitä syitä, miksi yritykset haluavat olla mukana Takeoffissa? Kysyimme asiaa Työeläkevakuuttajat Tela ry:ltä, joka on yhtenä yhteistyökumppaninamme mukana toteuttamassa tapahtumaa ja vastuussa Influencer by choice -nimisen workshopin vetämisestä, jonka kantavana teemana on tehokas vaikuttaminen. Telan mukaan Takeoff mahdollistaa heille nuorten tapaamisen, jolloin he voivat kuulla nuorten ajatuksia työelämästä ja tulevaisuuden näkymistä. Tela haluaakin olla edistämässä sitä, että nuoret löytävät paikkansa työelämässä.

– Nuorten hankkimat opiskelutaidot kantavat pitkälle, sillä muuttuva työelämä edellyttää elinikäistä oppimista, jotta oma työkyky ja osaaminen pysyvät muutoksessa mukana. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista oppimisen kannalta on uteliaisuus, jota kutkutellaan työpajassamme, jossa suuntaamme katseemme mahdollisuuksia tulvillaan olevaan tulevaisuuteen, avaavat Telan viestinnän suunnittelijat Aija Laurila ja Milla Vainio workshopinsa sisältöä lisää.

Kysyimme Telalta myös, mitä he näkevät tärkeinä tulevaisuuden työelämätaitoina. Heidän mukaansa tulevaisuuden työelämässä merkityksellisiä ovat ajattelukyky, ratkaisu- ja vuorovaikutustaidot sekä yhteistyötaidot. Näitä kaikkia taitoja tarvitaan tehokkaassa vaikuttamisessa. Telan workshopissa otetaan haltuun vaikuttamistaitoja, joiden avulla tulee kuulluksi, pystyy sekä viemään eteenpäin että kehittämään erilaisia asioita niin työelämässä kuin yhteiskunnassakin.

Tela haluaa olla mukana nuorille suunnatussa tapahtumassa myös, koska työeläke kulkee ihmisen rinnalla nuoresta lähtien. Kesätöistä ja tutkintoon johtavista opinnoista karttuu eläkettä 17-vuotiaasta alkaen. Työeläkejärjestelmä huolehtii työeläkkeen kertymisestä ja nuori voi näin keskittyä opintoihin ja töihin. Työeläkevakuuttajien edustajana Telalle on tärkeää, että eläketurvaa voi jatkossakin kerryttää kaikenlaisesta työstä.

Takeoff (ent. Slush Youth) järjestetään tänä vuonna 5.12. Slushin yhteydessä Helsingissä.

Lue lisää Työeläkevakuuttajat Tela ry:stä

Takeoff Facebookissa

Takeoff Instagramissa

Lue myös:

Ongelmanratkaisukykyä ja uusia ideoita – nuoret tunnistavat omia vahvuuksiaan Sitran kanssa Takeoffissa

Nuoret tarkastelevat YouTubea yrityksen näkökulmasta Lidlin workshopissa Takeoffissa

UPM:n sanoma Takeoffiin osallistuville nuorille: ”Hyvä yhteistyö on menestystekijä”