Koulutamme opettajia kuukausittain, jotta heillä olisi parhaat mahdolliset valmiudet talous- ja työelämätaitojen opettamiseen. Maksuttomiin koulutuksiimme voivat osallistua sekä Bisneskurssien oppimateriaaleja jo käyttävät opettajat että aiheista kiinnostuneet opettajat, joille materiaalimme eivät ole vielä tuttuja.

Etäwebinaarit

Järjestämme opettajille maksuttomia webinaareja, joihin voivat osallistua sekä Bisneskurssien oppimateriaaleja jo käyttävät opettajat että aiheista kiinnostuneet opettajat, joille materiaalimme eivät ole vielä tuttuja. Webinaarit antavat myös eväitä talous- ja työelämätaitojen opettamiseen.

Voit myös tilata oppilaitoksellenne oman etäkoulutuksen osoitteesta bisneskurssit@tat.fi.

 

Ajankohdat ja ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua samalla lomakkeella yhteen tai useampaan saman päivän aikana pidettävään webinaariin. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse Teams-osallistumislinkki viimeistään koulutusta edeltävänä päivänä.

Alustavat syksyn 2021 päivämäärät ovat seuraavat:

 • Torstai 9.9. klo 14-16 Bisneskurssien opettajankoulutus: Oppimisympäristön käyttökoulutus, uudet sisällöt ja teemakoulutuksena yrittäjyyskasvatus.
 • Torstai 28.10. klo 14-16 Bisneskurssien opettajankoulutus: käyttökoulutus, sisältökoulutus ja teemakoulutuksena jatkuva oppiminen.
 • Torstai 16.12. klo 14-16 Bisneskurssien opettajankoulutus: käyttökoulutus, sisältökoulutus ja teemakoulutuksena tulevaisuuden työympäristöt.
Ilmoittaudu seuraavaan opettajankoulutukseen (28.10.) tästä linkistä

 

 

Webinaaritallenteet

Täältä löydät jo pidettyjen koulutusten tallenteet:

KATSO: Nuori ja oman talouden hallinta -opettajankoulutuswebinaari toisen asteen opettajille

Keväällä 2021 pidettiin Nuori ja oman talouden hallinta opettajankoulutus. Alun TAT-osio on hyvä yhteenveto TATin tarjoamista talousopetuksen työkaluista toisen asteen opettajalle. Muut puheenvuorot ovat pituudeltaan noin 30min, ja soveltuvat hyvin katsottavaksi esim oppitunnilla opiskelijoiden kanssa. Alta löytyy puheenvuorojen alkamisajankohdat talleenteessa:

 • TATin talousosaamisen tavoitteet ja työkalut opetukseen – Päivi Pihlajamäki ja Julia Kiljunen/Talous ja nuoret TAT. 
 • Nuorten aikuisten sijoittamisen kehityssuunnat ja trendit – Timo Teivaanmäki, sijoitusjohtaja / Handelsbanken, tallenteen kohdasta 41:20
 • Hampaiden pesua ja taloudellista ennakoimista: sijoittamisen kolme tärkeintä osaksi peruskasvatusta – Martin Paasi, talousasiantuntija / Nordnet, tallenteen kohdasta 1:42:20
 • Nuorten talousosaamisen tila ja koronan vaikutus nuoren talouteen – Eija Seppänen / Digiconsumers, tallenteen kohdasta 2:31:40


Teemana tulevaisuuden työ -koulutustallenteet

Teemana tulevaisuuden työ -koulutusten tavoitteena on tukea opettajien tulevaisuusajattelua ja työnteon tulevaisuuteen liittyvää näkemyksellisyyttä. Koulutus sopii erityisesti teemaopintoja vetäville lukion opettajille, mutta mukaan ovat tervetulleita kaikki tulevaisuuden työelämästä kiinnostuneet toisen asteen opettajat.

Koulutus käsittää useita tulevaisuuden työelämään liittyviä teemoja, kuten tekoäly, työelämän murros, työhyvinvointi, työympäristöt ja tulevaisuuden työelämätaidot. Koulutuksissa tarjotaan valmiita sisältöjä ja menetelmiä, joita voi sellaisenaan hyödyntää myös omassa opetustyössä ja etenkin lukion teemaopintojen tukena.

Koulutusten tallenteet näet maksutta Teemana tulevaisuuden työ -oppimisalustalta Clanedissa.

Koulutksen sisältö:

 • Tulevaisuutta ajatellen
  • Koulutuskerran aikana käsitellään tulevaisuusajattelua, tulevaisuudentutkimusta, tulevaisuuden ennakointia, tulevaisuuskasvatusta sekä tulevaisuuden skenaarioita ja ilmiöitä. Asiantuntijapuhujana koulutuksessa on Lasten ja nuorten säätiön tulevaisuustutkija Otto Tähkäpää.
 • Tulevaisuuden työelämä 
  • Koulutuskerran aikana käsitellään mm. tulevaisuuslukutaitoa,  tulevaisuuden työelämätaitoja, vastuullista työelämää ja miten digitalisaation kiihdyttämät muutokset työssä ja elinkeinoelämässä tulevat yleisesti vaikuttamaan ihmisten arkeen ja työntekoon. Asiantuntijapuhujina koulutuksessa ovat Lasten ja nuorten säätiön tulevaisuustutkija Otto Tähkäpää ja Demos Helsingin tutkija/projektipäällikkö Mirja Hämäläinen sekä Lidlin vastuullisuuspäällikkö Maija Järvinen ja HR Specialist Nina Jousenkylä.
 • Digitalisoituva työelämä 
  • Koulutuskerran aikana käsitellään digitalisaation työelämälle asettamia haasteita ja mahdollisuuksia. Koulutuksessa digitalisaation vaikutuksia tarkastellaan mm. vuorovaikutuksen, johtamisen, jaksamisen, työnhallinnan ja oppimisen näkökulmista. Asiantuntijapuhujina koulutuksessa ovat Ambientian Intranet Expert Niina Halminen sekä Rapida Oy:n  Educational Data Scientist Miska Noponen. 
 • Muuttuva työkulttuuri ja työympäristöt
  Koulutuskerran aikana käsitellään yritystoiminnan pirstaloitumista, toimintakulttuurin muutosta sekä digitalisaation luomia mahdollisuuksia ja haasteita. Koulutuksen pitää dosentti Suvi Nenonen Tampereen teknillisestä yliopistosta. Koulutus jakautuu kahteen osaan; ensin tutustutaan nykyaikaisen ja tulevaisuuden työkulttuurin erityispiirteisiin, minkä jälkeen tutkitaan erilaisia työnteon ympäristöjä ja siihen liittyviä tulevaisuuden trendejä.
 • Kestävä ja vastuullinen työelämä
  Koulutuksessa käsitellään yrityksen vastuullisuutta ja yhteiskuntavaikutuksia. Koulutksen alustuksen pitää Compensate -organisaation Head of sustainability Niklas Kaskela.
 • Tulevaisuuden verkostot ja vuorovaikutus
  Koulutuksessa käsitellään verkostojen ja vuorovaikutuksen merkitystä tulevaisuuden työelämässä eri näkökulmista. Toimittaja ja media-alan moniosaaja Renaz Ebrahimi alustaa moninaisuuden huomioivasta vuorovaikutuksesta eli siitä, miten ihmisten erilaisuus olisi tärkeää huomioida työpaikoilla. Projektipäällikkö Piritta Ekroth Tunne työ 2.0-hankkeesta pitää tietoiskun verkostojen luomisesta esimerkiksi koulujen yritysyhteistyössä käytännössä.

 

Lisätietoja TATin koulutuksista antaa TATin pedagoginen asiantuntija Lauri Vaara, lauri.vaara@tat.fi.