Opopassi – digitaalinen työkalu
lukion opinto-ohjaukseen

Opopassi on uusi digitaalinen työkalu lukion opinto-ohjaukseen, ja sen avulla opiskelija voi suorittaa lukion opetussuunnitelmaan perustuvan valtakunnallisen OP2-kurssin.

Opopassin tehtävämateriaali koostuu kaikille yhteisistä osioista sekä opiskelijan omavalintaisista, yksilöllisistä jatko-opintopoluista. Sen avulla OP2-kurssi voidaan toteuttaa opinto-ohjaustunteina, opiskelijan itsenäisinä suorituksina tai kokonaan verkkokurssina. Maksuton palvelu ei vaadi rekisteröitymistä.

Opopassi on saanut alkunsa kahden lukion opinto-ohjaajan, Anniina Järvisen ja Satu Alatalon, intohimosta kehittää jotain täysin uutta ja toimivaa opinto-ohjauksen käyttöön. Se on syntynyt ideasta, jossa nuorten tulevaisuuden suunnittelua on haluttu helpottaa ja jatko-opintosuunnittelun prosessia tehdä näkyväksi.

Bisneskurssit tekee sisällöllistä yhteistyötä Opopassin kanssa ja tarjoaa Opopassiin Bisneskursseilta tuttuja materiaaleja sekä asiantuntemusta kaupallisen osaamisen, tulevaisuuden työelämätaitojen ja kiertotalouden osalta.

 

Siirry Opopassin sivuille: www.opopassi.com

 

Kiinnostuneille opoille järjestetään maksuttomia Opopassin käyttökoulutuksia.
Pääset ilmoittautumaan koulutuksiin täältä (skrollaa Opopassin infosivua alas).

Katso myös Bisneskurssien muut maksuttomat koulutukset opettajille.

Opopassi on lukion opinto-ohjaajien Satu Alatalon ja Anniina Järvisen kehittämä.
Opopassin kehittäjätiimin muodostavat pääkaupunkiseudulla työskentelevät lukion opinto-ohjaajat Anniina Järvinen ja Satu Alatalo, jotka ovat toimineet opinto-ohjaajina noin kymmenen vuoden ajan.