Opopassi – digitaalinen materiaali lukion opinto-ohjaukseen

 

Yrityselämän nuoret sukupolvet tekee sisällöllistä yhteistyötä Opopassin kanssa. Opopassi on opinto-ohjauksen digitaalinen työkalu, jonka avulla opiskelija voi suorittaa lukion opetussuunnitelmaan perustuvan valtakunnallisen OP2-kurssin. Yrityselämän nuoret sukupolvet tarjoaa Opopassiin Bisneskursseilta tuttuja materiaaleja sekä asiantuntemusta kaupallisen osaamisen, tulevaisuuden työelämätaitojen ja kiertotalouden osalta.

Opopassin tehtävämateriaali koostuu kaikille yhteisistä osioista sekä opiskelijan omavalintaisesta, yksilöllisistä jatko-opintopoluista. Opopassin avulla OP2-kurssi voidaan toteuttaa opinto-ohjauksen-tunteina, opiskelijan itsenäisinä suorituksina tai kokonaan verkkokurssina.  

Opopassi on saanut alkunsa kahden lukion opinto-ohjaajan, Anniina Järvisen ja Satu Alatalon, intohimosta kehittää jotakin uutta ja toimivaa opinto-ohjauksen käyttöön. Opopassi on syntynyt ideasta, jossa nuorten tulevaisuuden suunnittelua on haluttu helpottaa ja jatko-opintosuunnittelun prosessia tehdä näkyväksi.

Siirry Opopassin sivuille: www.opopassi.com

 

Kiinnostuneille opoille järjestetään ilmaisia Opopassin käyttökoulutuksia.

Pääset ilmoittautumaan koulutuksiin TÄÄLTÄ (skrollaa Opopassin infosivua alas).

Opopassin kehittäjätiimin muodostavat pääkaupunkiseudulla työskentelevät lukion opinto-ohjaajat Anniina Järvinen ja Satu Alatalo, jotka ovat toimineet opinto-ohjaajina noin kymmenen vuoden ajan.