Taloudellinen tiedotustoimisto TATin Mikko Hakala ja Sami Mäki sekä Crisis Management Initiativen (CMI) asiantuntija ja rauhanneuvottelija Hussein al-Taee puhuvat rehtoreille Pro Rexi -tapahtumassa 22.11.2018 viestinnän roolista ja konfliktien ratkaisuista koulumaailmassa.

Neuvottelutaidot – ei väittelytaidot – ja kyky ratkaista konflikteja ovat ihmisten välisessä viestinnässä avain asioiden eteenpäinviemiseksi myönteisellä tavalla sekä avain ihmisten välisten suhteiden parantamiseksi. Rehtorien työssä nämä taidot korostuvat heidän johtaessaan organisaatiotaan usein melkoisessa viestinnällisessä vyyhdissä – joutuvathan rehtorit usein sopeutumaan monenlaisiin tilanteisiin ja viesteihin.

”Näemme usein poliitikkojen väittelevän mediassa. Muutenkin mediassa viestintä on usein konfliktinhakuista. Konflikteja ei tule pelätä, mutta erimielisyyksien painottamisen sijaan osapuolten kannattaa välillä aktiivisesti etsiä yhteisiä intressejä. Miksi päästää asiat sellaiselle väittelyn tasolle, jossa tavoitteena on enää jyrätä toinen osapuoli?”, pohtii TATin Mikko Hakala valmistellessaan torstain puheenvuoroaan.

Hakala lisää, että rehtorin työssä on valitettavan yleistä, että tilanteet ehtivät kriisiytyä jo ennen kuin ne päätyvät rehtorin pöydälle. Näihin tilanteisiin Hussein al-Taee tarjoaa Pro Rexi -tapahtuman puheenvuorossaan omat vinkkinsä nykypäivän rehtoreille.

Suomen Rehtorit ry:n Pro Rexi -tapahtuma järjestetään Helsingissä 22.–23.11.2018. Seuraa Bisneskurssien Twitter-tiliä, twiittaamme tapahtumasta tunnisteilla #rehtori ja #suomentärkeinjohtaja.