3.6.2019 heräsin kahdeksalta aamulla valmiina ensimmäiselle työpäivälleni TATissa.

Seitsemän kilometrin työmatka kului musiikkia kuunnellessa ja ennen pitkään saavuin Etelärantaan. Pyöräni lukittua kävelin sisään vaikuttavaan PALACE rakennukseen. Oven takana olevien portaiden yläpuolella näin pienen joukon ihmisiä, jotka tultuani olivat valmiina menemään hisseille, nähtävästi olin viimeinen paikalla. Astuessani toimistoon istuin kahden toisen kesätyöläisen kanssa pyöreälle pöydälle. Suvi, TATin työntekijä tuli pöydälle kertomaan meille ohjeita ja neuvoja. Selkeät työtehtävät nostivat paineita joita olallani saattoi ennen olla. Ryhdyimme heti töihin lukemalla kiertotalouteen liittyvän aineiston. Päivä kului nopeasti. Ennen pitkää olimme syömässä Banksin ravintolassa, leikkaamassa flaijereita, menossa kotiin. Toinen päivä kului enimmiten jaloilla, flaijereita jakaessa ja vielä nopeammin. Laadukkaat lounaat nousivat nopeasti päivien kohokohdiksi. Ennen pitkää olin käynyt kiinalaisessa, maistellut eri sushi lajeja, syönyt burgereita ja paljon muita ruokia.

Kesätyön neljäntenä päivänä sain tehtävän, joka oli hieman hankalampi, kuin aikaisemmat tehtävän annot. Lauri, TATin pedagoginen asiantuntija antoi minulle ja kahdelle toiselle kesätyöntekijälle tehtäväksi tarkastella digitaalisia oppimateriaaleja ja etsiä mahdollisia ongelmia, esimerkiksi kuolleita linkkejä. Tämän jälkeen jouduimme pohtimaan mahdollisia korjauksia tehtäviin, jotka olivat saaneet palautetta. Töiden suorittamiseen kului muutama päivä, mutta seuraavan viikon tiistaina töitä tarkastaessa saimme hyvää palautetta. Päivät kuluivat niin kuin palavat pelletit. Toisen viikon loppu jo lähestyi ja työn määrä alkoi vähenemään. Viimeisinä päivinä työnä oli kyseisen kirjoituksen laatiminen Bisneskurssien sivuille. Ja tässä ollaan. Työn viimeinen päivä, kirjoituksen viimeiset sanat. Kahden viikon kesätyö TATissa oli melkoinen kokemus. Ihmisten tapaaminen ja toimistoelämän kokeminen antoi todella hyvän kuvan siitä minkälaista työelämä voisi olla. TATin kesätyö oli monipuolinen ja hauska kokemus ja en vaihtaisi minun ensimmäistä kesätyötä minnekään muualle!!

 

Gabriel Langdon, 18

 

Bisneskurssit-tiimissä oli kesäkuun alussa kolme kesätyöntekijää Tutustu työelämään ja tienaa -mallilla. Piia, Touko ja Gabriel auttoivat meitä mm. sisällöntuotannossa, minkä myötä syntyi juttusarja heidän kokemuksistaan kesätöistä Bisneskursseilla. Lue myös Piian ja Toukon kesätyökirjoitukset