Vuoden kiinnostavin nuortentapahtuma, Takeoff, on pian täällä. Lukio- ja ammattikouluikäisille suunnattu bisnestapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa etänä, minkä ansiosta mukaan mahtuu aiempia vuosia enemmän opiskelijoita. Aamupäivän mittainen tapahtuma koostuu inspiroivista puheenvuoroista sekä tulevaisuuden työelämään keskittyvistä työpajoista eli workshopeista. Talous ja nuoret TATin kanssa Takeoffia ovat järjestämässä Slush, Nordea sekä Lidl. Takeoff järjestetään perjantaina 20.11.2020 klo 10–13.

 

Puheenaiheina työelämän monimuotoisuus ja oman urapolun löytäminen

Takeoffiin osallistuvat nuoret ovat elämässään opiskelu- ja alavalintoihin liittyvien päätösten äärellä. Muuttuvan ja monipuolistuvan työkentän tarjoamien mahdollisuuksien joukosta oman urapolun löytäminen on sekä haastavaa että innostavaa. Inspiraatiota ja oman uratarinansa Takeoffiin tulee jakamaan 26-vuotias Andreas Saari, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tehdä paljon. Saari valittiin Slushin toimitusjohtajaksi vain 23-vuotiaana, minkä lisäksi hän on perustanut useita yrityksiä. Puheenvuorossaan Saari avaa sitä, miten on löytänyt oman urapolkunsa, mitä taitoja työelämässä vaaditaan ja miten epäonnistumisista on mahdollista selvitä.

Muuttuva työelämä vaatii myös entistä monimuotoisemman työyhteisön, jossa erilaisten ihmisten tietoa ja taitoa hyödynnetään mahdollisimman laajasti. Työelämässä parhaiten pärjäävät sellaiset tiimit, joista löytyy mahdollisimman monipuolista osaamista. Oman näkökulmansa monimuotoisesta ja inklusiivisesta työyhteisöstä tulee kertomaan monimuotoisuuskonsultti Naomi Holopainen, joka on ATAÁ agencyn toinen perustaja.

 

Kurkistus tulevaisuuteen Nordean ja Lidlin kanssa

Takeoffin workshopeissa päästään jälleen harjoittelemaan työelämätaitoja. Tänä vuonna työpajojen fokuksessa on tulevaisuus, ja osallistujat pääsevät tietotaitonsa lisäksi hyödyntämään mielikuvitustaan sekä ideointikykyään.

Nordean workshopissa ”Train and design your bot” innovoidaan tulevaisuuden robottia pankkialalle. Lidlin workshopin aiheena on puolestaan ”Being a salesperson in 2050”, missä osallistujilta vaaditaan uusia ideoita liittyen yhteen yrityksen kilpailukyvyn kannalta kriittisimmistä osa-alueista, asiakaspalveluun.

 

Opettaja, toimi näin

Takeoff striimataan osallistujille internetin välityksellä, ja tarkoitus on, että opiskelijat osallistuvat tapahtumaan yhdessä opettajansa kanssa samasta paikasta. Opiskelijat eivät tarvitse omaa tietokonetta striimin seuraamista varten, vaan riittää, että opettaja heijastaa striimin luokkansa nähtäville. Workshoppien aikana opiskelijat muodostavat luokassa pienryhmät, joissa ideoidaan yhdessä annetun aiheen tiimoilta. Opettaja, varaathan siis alustavasti omasta oppilaitoksestasi luokkatilan käyttöösi pe 20.11. klo 10–13. Jos koronatilanne estää opiskelijoiden kokoontumisen marraskuussa, on opiskelijoiden mahdollista osallistua tapahtumaan myös itsenäisesti kotoa käsin. Luokkahuoneessa työpajoihin osallistuminen on kuitenkin vuorovaikutteisempaa ja tapahtumaan sitoutuminen varmempaa.

Työpajojen työskentely tapahtuu osittain henkilökohtaisesti Mentimeter-sovelluksen kautta, joten opiskelijat tarvitsevat tapahtuman ajaksi oman puhelimensa käyttääkseen sovellusta. Lisäksi opiskelijoita voi kehottaa ottamaan tapahtumaan juotavaa ja pientä naposteltavaa, jotta vireystila pysyy hyvänä koko tapahtuman ajan.

Takeoffin ilmoittautuminen aukeaa viikolla 41, ja ilmoittautuminen on auki lokakuun loppuun asti. Ilmoittautumisen aukeamisesta tiedotetaan vielä kotisivuillamme, Facebook-ryhmässä sekä uutiskirjeen välityksellä. Etätapahtuman ansiosta pystymme tänä vuonna ottamaan Takeoffiin mukaan kaikki halukkaat osallistujat.