Takeoff on nuorille aivan mahtava tilaisuus päästä kurkistamaan kansainväliseen bisnesmaailmaan! Päivämme päättyi erittäin motivoituneissa ja innostuneissa tunnelmissa ja jatko-opintoihin kauppakorkeakouluun näytti olevan kova tunku! Opiskelijat myös kysyivät pääsystä ensi vuonnakin Takeoffiin ja vitsailivat, kuka heistä mahtaa olla ensimmäisenä Takeoffissa tai Slushissa puhujana. Päivä oli siis iso menestys! ERITTÄIN SUURI KIITOS SIITÄ!

– Salon lukion lehtori Merita Suikkanen tunnelmista vuoden 2019 Takeoffin jälkeen

 

Takeoff on jo useana vuonna kuulunut niin opiskelijoiden, opettajien kuin sitä järjestävän TATin Bisneskurssienkin vuoden kohokohtiin. On äärimmäisen tärkeää, että nuoret saavat inspiroivia kokemuksia työelämästä ja yrittäjyydestä myös luokkahuoneen ulkopuolella, etenkin kun monen kohdalla esimerkiksi tämän vuoden kesätyö ja TET-jakso peruuntuivat. Siksi Takeoff järjestetään myös tämän vuoden poikkeusolosuhteissa – tällä kertaa inspiroivana etätoteutuksena.

Takeoff kokoaa yhden aamupäivän ajaksi nuoret Suomesta, Ruotsista ja Virosta kuuntelemaan tunnettujen yrittäjien puheenvuoroja ja oppimaan käytännön työelämätaitoja yritysten pitämissä workshopeissa. Takeoffin tämän vuoden teemoja ovat erityisesti muuttuvan maailman tarjoamat haasteet ja mahdollisuudet, verkon yli tapahtuva vuorovaikutus sekä vastuullisuus. Lue lisää puhujista ja workshopien teemoista täältä.

Takeoff järjestetään perjantaina 20.11. klo 10–13 etätoteutuksena. Tapahtuma on osallistujille maksuton, ja osallistua voivat Bisneskursseja käyttävien oppilaitosten lisäksi kaikki aiheista kiinnostuneet. Takeoffin pääjärjestäjänä toimii TAT. Tänä vuonna mukana ovat myös Slush, Nordea ja Lidl.

 

Ohjelma

10:00 Tervetuloa Takeoffiin!
10:15 Vieraspuheenvuoro
10:30 Vieraspuheenvuoro
11.00 Workshop
11:25 Tauko
11:35 Workshop
12:15 Vieraspuheenvuoro
12:25 Palkintojenjako
13:00 Tapahtuma päättyy

Takeoff striimataan osallistujille internetin välityksellä, ja tarkoitus on, että opiskelijat osallistuvat tapahtumaan yhdessä opettajansa kanssa samasta paikasta. Opiskelijat eivät tarvitse omaa tietokonetta striimin seuraamista varten, vaan riittää, että opettaja heijastaa striimin luokkansa nähtäville.

Workshoppien aikana opiskelijat muodostavat luokassa pienryhmät, joissa ideoidaan yhdessä annetun aiheen tiimoilta. Opettaja, varaathan siis alustavasti omasta oppilaitoksestasi luokkatilan käyttöösi pe 20.11. klo 10–13. Jos koronatilanne estää opiskelijoiden kokoontumisen marraskuussa, on opiskelijoiden mahdollista osallistua tapahtumaan myös itsenäisesti kotoa käsin. Luokkahuoneessa työpajoihin osallistuminen on kuitenkin vuorovaikutteisempaa ja tapahtumaan sitoutuminen varmempaa.

Halutessaan myös yksittäinen opiskelija tai muu aiheesta kiinnostunut yksittäinen henkilö voi osallistua Takeoffiin. Tällöin workshoposallistuminen tapahtuu kuitenkin ryhmän sijaan yksin.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Takeoffiin viimeistään pe 30.10. tästä.

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, ja varsinaisen osallistumislinkin lähetämme osallistujille lähempänä tapahtumaa.

HUOM! Lähtökohtaisesti opettaja ilmoittaa koko luokkansa Takeoffiin. Opettajan ei tarvitse ilmoittaa opiskelijoiden nimiä tai yhteystietoja, vaan arvio opiskelijoiden lukumäärästä riittää. Tänä vuonna kaikki halukkaat opiskelijat voivat osallistua, eikä koulukohtaista kiintiötä ole. Katso myös muut opettajan vastuut Takeoffiin liittyen.

Myös yksittäiset opiskelijat ja muut kiinnostuneet voivat ilmoittautua Takeoffiin yllä olevan linkin kautta. Opiskelijoiden ei kuitenkaan tarvitse ilmoittautua Takeoffiin itse, mikäli opettaja tekee sen koko luokan puolesta kerralla.

 

Kysyttävää?

Tavoitat Takeoff-tiimiin osoitteesta takeoff@tat.fi. Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää!