Opettajille on keväällä 2020 tarjolla maksuton Teemana tulevaisuuden työ -täydennyskoulutus. Koulutuksen tavoitteena on tukea opettajien tulevaisuusajattelua ja työnteon tulevaisuuteen liittyvää näkemyksellisyyttä. Koulutus käsittää useita tulevaisuuden työelämään liittyviä teemoja, kuten tekoäly, työelämän murros, työhyvinvointi, työympäristöt ja tulevaisuuden työelämätaidot. Koulutuksissa tarjotaan valmiita sisältöjä ja menetelmiä, joita voi sellaisenaan hyödyntää myös omassa opetustyössä ja etenkin lukion teemaopintojen tukena.

Koulutus sopii erityisesti teemaopintoja vetäville lukion opettajille, mutta mukaan ovat tervetulleita kaikki tulevaisuuden työelämästä kiinnostuneet toisen asteen opettajat.

 

Koulutus käytännössä

Koulutus alkaa Claned-oppimisympäristössä olevilla ennakkotehtävillä, ja kevään aikana osallistujan tulee tutustua myös mahdollisiin muihin annettuihin koulutusmateriaaleihin, jotka ovat niin ikään Claned-oppimisympäristössä.

Koulutus koostuu kolmesta workshop-tyyppisestä, opettajia osallistavasta koulutuksesta. Jokainen koulutuksista on sisällöltään erilainen. Koulutuksiin voi osallistua joko paikan päällä tai etäyhteydellä.

Koulutukset pidetään

  • 26.3. klo. 09.30–12.00, Eteläranta 10, Helsinki.
  • 14.5. klo. 09.30–12.00, Eteläranta 10, Helsinki.
  • Kolmannen koulutuksen alustava ajankohta on 3.4. Helsingissä, päivämäärä vahvistetaan myöhemmin. Koulutus järjestetään osana Bisneskurssien järjestämää Opettajien bisnespäivää.

Koulutukset videoidaan, ja kaikki tallenteet ja sisällöt tulevat olemaan koulutuspäivien jälkeen saatavissa myös netissä.

Koulutuksen osallistuja sitoutuu osallistumaan jokaiseen osuuteen joko paikan päällä tai etäyhteydellä ja tekemään ennakko- ja muut mahdolliset tehtävät. Koulutus on maksuton. Osallistuja maksaa itse lounas-, matka- ja mahdolliset majoituskulunsa.

 

Miten mukaan?

Paikan päällä järjestettäviin koulutuksiin mahtuu mukaan maksimissaan 15 opettajaa, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän, pääsevät loput ilmoittautuneista mukaan etäyhteydellä. Ilmoittautuneet saavat noin viikko ennen koulutusta sähköpostitse vahvistuksen, osallistuvatko he koulutukseen paikan päällä vai etäyhteydellä. Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista myös itse valita, osallistuuko koulutukseen mieluummin paikan päällä vai etäyhteydellä.

26.3. ja 14.5. pidettäviin koulutuksiin tulee ilmoittautua viimeisään viikkoa ennen kyseistä koulutusta. Opettajien bisnespäivän yhteydessä pidettävän koulutuksen ilmoittautuminen aukeaa helmi-maaliskuussa ja sulkeutuu noin kaksi viikkoa ennen koulutusta, mutta asiasta tiedotetaan tällä sivulla myöhemmin.

Ilmoittaudu mukaan 26.3. pidettävään koulutukseen tästä.
Ilmoittaudu mukaan 14.5. pidettävään koulutukseen tästä.

Lisätietoja koulutuksesta antaa TATin pedagoginen asiantuntija Lauri Vaara, lauri.vaara@tat.fi.

 

Katso myös muut maksuttomat koulutuksemme opettajille!