Myös tänä vuonna Takeoffiin workshopia pitämään tulee Työeläkevakuuttajat Tela ry, jolle työpajat ovat hieno mahdollisuus tavata nuoria ja kuulla heidän ajatuksiaan työelämästä ja tulevaisuuden näkymistä. Tela haluaa olla edistämässä sitä, että nuoret löytävät paikkansa työelämässä. Tämä heijastuu myös heidän workshopiinsa ”Influencer by Choice”.

Nimensä mukaisesti työpajan teema on tehokas vaikuttaminen, sillä siinä korostuvat tulevaisuuden työelämässä tarvittavat taidot: luova ongelmanratkaisu sekä vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot. Niiden avulla pystyy kehittämään ja viemään eteenpäin erilaisia asioita niin työelämässä kuin yhteiskunnassakin.

– Tulevaisuus on täynnä asioita, joihin voi ja kannattaa vaikuttaa. Työpajassa herätellään oivalluksia vaikuttamisen paikoista ja uskallusta toimia. Usein suuri muutos voi lähteä hyvinkin pienistä asioista. Nykypäivänä tarvitaan yhä enemmän yrittäjähenkistä intoa ja rohkeutta tarttua toimeen, kertovat workshopin pitäjämme Jenni Heino ja Leena Vuorenmaa Telasta.

 

Nuorena hankittavat opiskelu- ja työelämätaidot kantavat pitkälle

Muuttuvassa työelämässä on tärkeää päivittää osaamistaan ja pitää huolta omasta työkyvystä.

Tela haluaa olla mukana nuorille suunnatussa Takeoffissa myös, koska se haluaa edistää nuorten taloustaitoja ja ymmärrystä työn merkityksestä muun muassa työeläkkeen kertymisessä.

– Työeläke nivoutuu ihmiseen elämään nuoresta lähtien. Työeläkettä karttuu kesätöistä ja tutkintoon johtavista opinnoista 17-vuotiaasta alkaen. Työeläkevakuuttajien edustajana Telalle on tärkeää, että eläketurvaa kertyy tulevaisuudessakin kaikenlaisesta työstä.Kun työeläkejärjestelmä toimii taustalla ja huolehtii työeläkkeen kertymisestä, voi nuori keskittyä opintoihin ja töihin. Sillä on merkitystä, millaisia valintoja tekee opiskelu- ja työuralla. Tästä haluaisimme jättää jonkinlaisen muistijäljen, Heino ja Vuorenmaa pohtivat.

 

Takeoff järjestetään tänä vuonna 22.11. Slushin yhteydessä Helsingissä. Virittäydy tunnelmaan ja seuraa Takeoffia Instagramissa jo nyt! Bisneskurssien Takeoff-tiimin tavoitat sähköpostiosoitteesta takeoff@tat.fi.