Tarjoamme laajan valikoiman erilaisia digitaalisia oppimateriaaleja talous-, työelämä- ja yrittäjyystaitojen opiskeluun. Kaikki materiaalimme ovat maksuttomia sekä oppilaitoksille että opiskelijoille. Tulemme mielellämme kertomaan lisää ja auttamaan materiaalien käyttöönotossa esimerkiksi etäyhteyden avulla!

 

Bisneskurssit lukuvuonna 2021-2022:

 

 • Oman talouden hallinta (2 op / 38 h): Talouden ilmiöt ja oma talous, tulojen tienaaminen, vastuullinen kuluttaminen ja luotonotto, säästäminen ja sijoittaminen sekä arjen hallinta ja itsenäistyminen.
 • Työelämäosaaminen (2 op / 38 h): Työelämän ilmiöt, työn tulevaisuus, työelämätaidot, vahvuudet ja oma osaaminen, työnhaku ja työhyvinvointi
 • Yrittäjyysosaaminen (2 op / 38 h): Inspiroituminen yrittäjyyteen, yrityksen talous ja tuotteistaminen, yritysmuodot, yrittäjän vastuut ja velvollisuudet, myynti ja asiakaspalvelu, brändäys ja markkinointi, verkostot ja itsensä johtaminen sekä vastuullinen liiketoiminta.

 

Tarjoamme myös ammatilliselle puolelle suunnitellut Bisnekset verkkoon -hankkeen kautta tuotetut yrittäjyyskasvatuksen materiaalit:

 • Yrittäjyyskasvatuksen oppimateriaalit kaikkiin perustutkintoihin
  Digitaaliset yrittäjyyskasvatuksen oppimateriaalit kaikkien ammatillisten perustutkintojen pakolliseen yrittäjyyden osaan sekä kaikkiin perustutkintoihin soveltuvien valinnaisten osien, Yritystoiminnan suunnittelu ja Yrityksessä toimiminen, opintoihin. Materiaalit ovat selkokielisiä. Lue lisää täältä.

 

Yhteistyössä Jyväskylän avoimen yliopiston kanssa tarjoamme korkeakouluopintoja toisen asteen opiskelijoille:

 

Lisäksi tarjoamme:

 • Aineettomien oikeuksien oppimateriaali 
  Aineettomat oikeudet ovat läsnä tavalla tai toisella kaikessa liiketoiminnassa ja myös jokaisen arjessa. Oppimateriaalissa käsitellään aineettomia oikeuksia erityisesti yrittäjyyden ja  työelämätaitojen näkökulmasta. Lue lisää oppimateriaalista täältä.
 • Kiertotalous
  Oppimateriaali, jossa käsitellään teoriaosuuden ja tehtävien avulla kiertotalous syvällisesti ja hahmotetaan sitä käytännössä tutustumalla kiertotalouden liiketoimintamalleihin ja yrityksiin, jotka ovat jo siirtyneet kiertotalouteen. Lisäksi tarjolla on kiertotalousvideoita ja -animaatioita opetuksessa käytettäviksi. Lue lisää kiertotalousmateriaaleista.
 • Takeoff – Euroopan suurin nuorten bisnestapahtuma
  Bisneskurssien ja Slushin yhteistyössä järjestämä nuorten bisnestapahtuma tarjoaa nuorille näköalapaikan startup-maailmaan ja tulevaisuuden työelämään. Takeoffissa nuoret pääsevät verkostoitumaan, osallistumaan yritysten järjestämiin työpajoihin sekä vierailemaan itse Slushissa. Lue lisää Takeoffista.

Järjestämme opettajille myös maksuttomia koulutuksia materiaaleihimme liittyen. Katso ajankohdat ja lisätietoja Koulutus-sivultamme!